goca_maric@yahoo.com +381 65 809 11 89, +361 64 15 86 585

Krune i mostovi

Gospodin Saša se žalio na prolaženje pljuvačke ispod donjeg keramičkog mosta , koje je nekada bivalo toliko da mu je pljuvačka izlazila iz usta dok govori . Pride , nije bio zadovoljan izgledom svojih keramičkih kruna .
* Uklonila sam stare mostove , i zajedno sa Darko Krstic a uz Sašino strpljenje , napravila nove .


Strah od stomatologa

Najveći broj pacijenata , koji prvi put dolaze , mi umesto “ dobar dan “ kažu - ja se plašim ?! * Rešenje je komunikacija i poverenje !! Na prvom mestu treba da definišemo , čega se konkretno plašite ?!


Krune i mostovi

Keramičke krune i mostovi pripadaju fiksnim protetskim nadoknadama . Krunom se nadoknadjuje jedan zub koji je u velikoj meri oštećen ( uslovno rečeno, nedostaje mu više od dve trećine zubne supstance ) te se ne može rekonstruisati plombom . Mostovi su zubne nadoknade kojima se nadomešćuje jedan ili više zuba koji su izgubljeni usled oboljenja zuba ( karijes npr ) i desni ( parodonotopatija… ), ili mehaničkih povreda . Za harmonično funkcionisanje sistema za žvakanje ( zubi i donjovilični zglob ), potrebno je da imamo sve zube i da je svaki od zuba celovit !!


Stomatološki pregled

Dobro ste pročitali, dovoljno je da zube operete jednom dnevno, savetujem da to bude uveče, neposredno pre spavanja, kada završite sa uzimanjem hrane i pića. Svako dodatno pranje zuba, ujutru ili tokom dana, je super bonus i reći ću, šansa da uklonite ostatke hrane koje ste pri večernjem četkanju možda preskočili. Ne postoji univerzalno odredjeno vreme koje je potrebno za pranje zuba, zubi se peru sve dok svaki zub nije potpuno čist i gladak sa svih strana.